Időjárás

Lesznek még heves záporok, zivatarok

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.

2014.07.27 17:28MTI
freedigitalphotos.net/Idea go

A következő órákban is többfelé lehet heves zivatar, illetve felhőszakadás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután az MTI-vel. Az OMSZ-nál még nem sikerült elhárítani a korábbi villámcsapás okozta technikai hibát, így veszélyjelzési információik továbbra sem frissülnek.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a következő órákban főleg az ország északi, északkeleti megyéiben további zivatarokra lehet számítani, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

Főként az Alföld északkeleti részén lehetnek viharos, 70 kilométer/órát meghaladó széllökések, helyenként kisebb méretű jég is eshet. Az ország déli megyéiben átmeneti szünetet követően újabb zivatarok kialakulására lehet számítani, amelyekhez szintén felhőszakadás, kisebb méretű jég, esetleg viharos erejű (60-70 kilométer/órát meghaladó) széllökések társulhatnak.

A meteorológiai szolgálat korábban tájékoztatta az MTI-t, hogy a fővárost érintő zivatarokat kísérő villámcsapás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzési információi átmenetileg nem frissülnek. A hiba elhárítását azonnal megkezdte az OMSZ - tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat éjfélig szóló előrejelzése szerint a nap folyamán az egész országban kialakulhatnak ilyen záporok, zivatarok. A legtöbb esőre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten lehet számítani. Emellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet. Ezeken a területeken emiatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.