Időjárás

Kedden sem ússzuk meg eső nélkül

Keddre a várható felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetéseket az egész országra, több megyében heves zivatarok is lehetnek.

2014.07.21 19:17MTI
freedigitalphotos.net/Idea go

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: hétfőn még elszórtan várható zivatar. Este az Alföld északkeleti részén, az Északi-középhegységben, délen és a nyugati határnál alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket néhol viharos (óránkénti 60-80 kilométeres) szél és felhőszakadás kísérheti.

Az éjszakai órákban dél felől már több helyen várható zápor, zivatar. Keddre a várható felhőszakadás miatt öt megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat, de az ország többi területén is lehetnek intenzív esőzések. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Ezeken a területeken olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket kárt okozó szél, illetve jégeső kísér. Az előrejelzés szerint kedden erősen felhős lesz az ég, legfeljebb helyenként lehetnek rövid napos időszakok.

A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 22 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.