Kiszolgáltatva a vadállatoknak és az időjárásnak

Még sok holttest maradt a katasztrófa helyszínén

Nagyon valószínű, hogy továbbra is sok holttest van még a maláj utasszállító repülőgép lezuhanásának helyszínén teljesen őrizetlenül az ausztrál kormányfő szerint.

2014.07.23 11:06MTI
youtube.com

Tony Abbott ismételten azt kérte, hogy folytassák a holttestek összeszedését az oroszbarát szakadárok kezén lévő kelet-ukrajnai területen. Mint mondta, a tetemek a szabadban hevernek, és ki vannak téve a nyári forróságnak és az állatok pusztításának. Az ausztrál miniszterelnök emiatt "mélységes aggodalmának" adott hangot, és úgy vélte, hogy az áldozatok maradványainak felkutatását eddig nem szakszerűen irányították.

A Malaysia Airlines maláj légitársaság - feltehetően lelőtt - gépén utazók maradványainak első részét szerdán szállítják Hollandiába az ukrán kormány ellenőrzése alatt lévő Harkivból, ahova a szakadárok ellenőrizte Torezből hűtővonaton juttatták el azokat.

Az elszállított holttestek pontos száma nem ismert. Az Európai Együttműködési és Biztonsági Szervezet (EBESZ) kedden mintegy 200 áldozat földi maradványáról beszélt, míg Mark Rutte holland kormányfő meg nem erősített információk alapján 282 holttestet említett.

A tragédia 298 áldozata közül 28 ausztrál, 193 pedig holland állampolgár volt.

Az EBESZ egyik képviselője szerdán azt mondta: még mindig vannak földi maradványok a maláj utasszállítóval történt katasztrófa helyszínén, amelyet előzőleg megvizsgáltak az európai szervezet szakértői. Michael Bociurkiw elmondta azt is, hogy az érintett területen jelenleg nem folynak mentési munkálatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.