Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók

Vidéken is pusztít Yvette

Autókat, benzinkutat, fákat rongált meg a vihar.

2014.05.15 13:15MTI
MTI Fotó: Mohai Balázs

Két helyen is autókat rongáltak meg a szél miatt kidőlt fák Zalában, de benzinkút és áruház tetőlemezeit is megbontotta a vihar - közölte honlapján csütörtökön a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nagykanizsán a Deák téren dőlt rá egy fa az alatta parkoló személyautóra, Keszthelyen pedig a Sopron utcában rongált meg egy autót a ráboruló vadgesztenyefa. Zalaegerszegen egy benzinkút, Keszthelyen egy hipermarket tetőborítását bontotta meg a szél, veszélyeztetve ezzel a gyalogos és járműforgalmat.

A városüzemeltető Via Kanizsa Nonprofit Zrt. arról tájékoztatott, hogy a rendkívüli időjárási körülmények miatt csütörtök reggel lezárták Nagykanizsán a Sétakert gyalogútjait. A parkban a szél tövestül kidöntött egy koros vadgesztenyefát, amely fennakadt a környezetében lévő növényzeten, de a balesetveszélyt csak a vihar elmúltával tudják elhárítani.

Zala megye több településén villany- és telefonkábeleket szakítottak el, néhány esetben családi házra dőltek a fák, számos helyen pedig utakat torlaszoltak el a kifordult fák és a letörött ágak. Személyi sérülés sehol nem történt.

Fák dőltek az úttestre és villanyvezetékekre Békés megye több településén. Szerda délután óta 17 esethez riasztották a tűzoltókat - tájékoztatott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Nagy Szilvia közölte: Békés megye egész területén citromsárga riasztás van érvényben a széllökések miatt, és a tűzoltókat továbbra is fakidőlésekhez riasztják.

Mezőkovácsházán és Battonyán légvezetéket szakítottak le a szél, Szarvason, Békésszentandráson, Tótkomlóson, Orosházán és Mezőberényben úttestre, Békéscsabán járdára, Nagykamaráson pedig telefonoszlopra dőlt fa. A helyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a forgalmi akadályokat felszámolták. Személyi sérülés nem történt.

Békéscsabán több száz fogyasztónál nincs áram a Lencsési lakótelepen, mert két fa a villanyvezetékre dőlt. A fákat már eltávolították, a forgalom is megindult az érintett útszakaszon, és már az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak a szakemberek - mondta Nagy Szilvia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.