Időjárás-előrejelzés

Időjárás: itt lesz hideg és özönvíz

Egy észak felől közeledő frontzóna és egy hazánktól délre kimélyülő ciklon együttesen alakítja időjárásunkat. Hol tart a hideg és hol várható legtöbb csapadék?

2014.05.03 09:37ma.hu

Szombat délután, este a labilis légkörben továbbra is jó esély van intenzívebb záporokra, zivatarokra, lokálisan felhőszakadásra. Vasárnap délelőttig különösen délen lehet számítani területi átlagban is nagy mennyiségű csapadékra. Előbb nyugatra érkezik meg a hideg levegő, majd vasárnap már erős, több helyen viharos széllel az ország más részeit is elárasztja a hűvösebb levegő - írja az OMSZ hivatalos előrejelzésében.

Érkező hideg levegő nyugaton és még meleg, labilis állapotú légtömeget szállító keleties áramlás az ország többi része fölé szombat délután - Forrás: met.hu


Az egymást követő záporokból, zivatarokból, majd az éjszaka hulló esőből összességében a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható legtöbb csapadék - Forrás: met.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.