Az ország nagy részén felhőszakadás várható

Nem lesz jó idő a pihenőnapon

Tizenkét megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést a várható felhőszakadás miatt csütörtökre a meteorológiai szolgálat.

2014.04.30 20:25MTI
freedigitalphotos prozac1

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Pest megye valamint a főváros területére adták ki a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a helyeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön többórás napsütés is várható, de főként a nap második felében kialakulhatnak zivatarok, melyekhez a felhőszakadás mellett helyenként jégeső, illetve erős vagy viharos (50-75 kilométer/órás, kis eséllyel ennél is erősebb) széllökés társulhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 Celsius-fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.