Durva havazás

Ha nem robbantanak, akkor az időjárás öli az embereket

A szokatlanul heves havazás a héten már legkevesebb tizennégy ember halálát okozta Kasmírban, India és Pakisztán himalájai határvidékén.

2014.03.12 20:45MTI

A terület indiai ellenőrzésű oldalán tízen vesztették életüket. Házak tucatjainak tetejét omlasztotta be a hótömeg, öt ember halálát okozva. A pakisztáni részen négy emberrel lavina végzett, további huszonkettőt pedig csak emberfeletti erőfeszítések árán sikerült kimenteni a hótömeg alól.

Az indiai területen szerdán lakosok tucatjait költöztették ki otthonaikból a hó jelentette veszély miatt.

A hegyvidéken gyakoriak a lavinák, ám az idei tavasz szokatlanul nagy havazást hozott. Az utóbbi három napban hatvan centi hó hullott, ilyen intenzív márciusi havazásra hét éve nem volt példa. Ráadásul a levegő páratartalma tavasszal magasabb, mint télen, a hó fajsúlya pedig emiatt nagyobb, és ez okozza a házak tetejének megroppanását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.