27 centis hó Tokióban

Újabb áldozatokat szedett a hó Japánban

Mintegy ötezren kényszerültek az éjszakát a Tokió melletti Narita repülőtéren tölteni, miután a hó miatt akadozott a közlekedés a főváros és az attól nagyjából 50 kilométerre fekvő légi kikötő között.

2014.02.09 13:58MTI

Legalább tizenegyen meghaltak és több mint ezren megsérültek Japánban a hét végén, miután évtizedek óta a legsúlyosabb hóvihar söpört végig a szigetországon.

Tokióban 27 centiméter hó esett, ami 45 éves csúcs. A Honsú szigetének északi részén fekvő Szendait 35 centiméteres hóréteg borította vasárnap, amire 78 éve nem volt példa.

A helyi média tizenegy halálesetről számolt be, az áldozatok döntően közúti balesetekben vesztették életüket. Az NHK közszolgálati tévé jelentése szerint az ítéletidőben 1253 ember sérült meg, többségük elcsúszott az utcán vagy a hótakarítás közben leesett a háztetőről.

Az időjárás miatt vasárnap 20 ezer háztartás maradt áram nélkül Japánban, és a légitársaságok 400 belföldi járatot töröltek. Mintegy ötezren kényszerültek az éjszakát a Tokió melletti Narita repülőtéren tölteni, miután a hó miatt akadozott a közlekedés a főváros és az attól nagyjából 50 kilométerre fekvő légi kikötő között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.