Tombol a tél

Eltorlaszolt utak, bezárt iskolák Bulgáriában

Két ember meghalt Bulgáriában a viharos széllel kísért heves havazás miatt. A hó utakat torlaszolt el, elektromos távvezetékekben tett kárt, és több iskolák zárva kellett tartani.

2014.01.27 18:24MTI
freedigitalphotos.net

A zord tél mindkét halálos áldozata férfi. Egyikük 77 éves volt és egy Ruzsica nevű faluban találtak rá holtan a hóban fekve. A másik férfi holttestére Szilisztra városában találtak rá. Ugyancsak a hóból ástak ki három másik embert, akik a fagyhalál határán voltak, de őket sikerült megmenteni. Ketten közülük görög turisták voltak, őket lavina sodorta el Bansko síparadicsomának közelében.

Egy 30 éves nő autójába hatalmas jégdarab csapódott, átszakítva az utastér tetejét. A sofőr élete csupán centimétereken múlt.

A távvezetékekben keletkezett károk miatt hétfőn 46 falu maradt áram nélkül Bulgária északkeleti részén. Az úthálózat Szilisztra megyében annyira járhatatlan, hogy az összes iskolát zárva tartották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.