A Credit Agricole elhagyja Bulgáriát

A bank, aki megkezdte kivonulását

A Credit Agricole francia bank eladta bulgáriai érdekeltségét a bolgár Corpbanknak. Az üzlet értékét nem hozták nyilvánosságra.

2014.01.22 15:26MTI

Franciaország második legnagyobb tőzsdén jegyzett bankja, a Credit Agricole az elmúlt két évben jelentősen csökkentette külföldi jelenlétét. Az anyacég a vállalati és befektetési banki tevékenységét úgy akarja sikeresebbé tenni, hogy csak arra a 32 országra koncentrál majd, amely a világ GDP-jének 85 százalékát adja.



Az eladással, amihez még szükség van az illetékes bolgár hatóság engedélyére, a francia bank 160 millió euróval csökkenti a kockázattal súlyozott kitettségét, és kevesebb mint egy bázisponttal csökkenti a hitel-betét arányt.

A Credit Agricole bolgár leánycége a 21-ik legnagyobb volt a balkáni országban működő 30 bank közül. A leánycég a tavalyi első kilenc hónapban 10,9 millió leva (csaknem 17 milliárd forint) adózás utáni veszteséggel zárt.

A Corpbank Bulgária negyedik legnagyobb hitelezője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.