Bulgária nem nyugszik

Diákok és rendőrök csaptak össze a bolgár parlament előtt

A baloldali kormány lemondását követelő diákok összecsaptak a rendőrökkel kedden a bolgár parlament előtt, egy fiatalt fejsérüléssel szállítottak kórházba.

2013.11.12 16:25MTI

A bejelentett demonstráció békésen kezdődött, mikor azonban a Bolgár Szocialista Párt (BSZP) és koalíciós partnere, a Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért (DPSZ) nevű török kisebbségi párt képviselői a helyszínre érkeztek, a tüntetők megpróbáltak átjutni a rendőrségi kordonon. A több száz tiltakozó ezután élőláncot vont a szófiai országház köré, hogy bent tartsa az éppen ülésező törvényhozókat. A diákok azt tervezik, hogy egész nap kitartanak, majd este csatlakoznak az immár hagyományosnak mondható ellenzéki demonstrációhoz.

A szófiai egyetem főépületét hetekkel ezelőtt több ezer hallgató szállta meg, akik Plamen Oresarszki bolgár miniszterelnök általuk korruptnak tartott kormányának lemondását követelik. A diákok határozatlan idejű sztrájkot hirdettek.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.