Alig lehetett látni a havazás miatt

15 teherautó, 10 kocsi és 3 halott a hóvihar miatt

Alig lehetett látni valamit a sűrű havazás miatt, ez lehetett a legfőbb oka annak a tömeges balesetnek, amelyben 25 jármű tört össze kisebb vagy nagyobb mértékben. A Michigan melletti balesetben hárman meghaltak.

2014.01.24 09:53ma.hu

Hárman életüket vesztették, 20-an pedig megsérültek abban a tömeges balesetben, amely az amerikai Michigan várostól mintegy 97 km-re, a 94-es számú autópályán történt csütörtök délután. A tengerentúli zord időjárás - erős havazás és viharos idő - következtében a vezetők szinte semmit nem láttak, így történhetett meg, hogy 15 hosszú rakományú kamion és tíz személygépkocsi rohant egymásba. Az országos meteorológiai szolgálat közlése szerint a térségben rövid idő alatt legalább 15 centi hó zúdult az utakra, ami tovább nehezítette a biztonságos közlekedést.

Fotó: Twitter/Amy Koza

Az illetékesek szerint a mentés is nehézségekbe ütközik, az összetorlódott járművek szétválasztásához és elvontatásához nagy és nehéz gépekre van szükség, a mentésben részt vevők megsegítésére egy fűtött iskolabuszt is a helyszínre vezényeltek. "A roncsokat amilyen gyorsan csak lehetett, elkezdték kiszabadítani, ehhez darukat is használnak. A tűzoltóság emberei már a helyszínen vannak" - tájékoztatta a közvéleményt helyi idő szerint csütörtök késő délután a LaPorte megyei halottkém, John Sullivan.

Magyarországra csütörtökön érkezett el az igazi tél, komolyabb fennakadásról egyelőre szerencsére nincs hír, ám az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tíz megyére adott ki citromsárga és narancsárga figyelmeztetést a havazás és a hófúvás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.