Péntek hajnaltól

Havazás - Zalában operatív törzs készül a védekezésre

A várható havazással kapcsolatos védekezési feladatok és rendkívül helyzetek kezelésére péntek reggel öt órától a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál (ZMKI) operatív törzs, a járási védelmi bizottságoknál pedig katasztrófavédelmi munkacsoportok kezdik meg működésüket.

2014.01.23 20:37MTI
MTI, archív

A megyei operatív törzs munkájában a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai igazgatóságának egy-egy szakembere folyamatosan részt vesz, hogy a havazással összefüggésben esetleg kialakuló rendkívüli helyzeteket összehangoltan kezeljék.

Szükség esetén a megyei és a járási önkéntes mentőszervezetek rövid idő alatt mozgósíthatók, de ugyancsak készen állnak a melegedő- és befogadóhelyek megnyitására. Az előrejelzés szerint péntekre virradóra délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer éri el az országot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki Somogy és Zala megyére. Ezeken a területeken 24 óra alatt 20 centiméternél is több hó hullhat.

A várható hófúvás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére másod-, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Tolna, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben a friss hóval borított területeken a viharos szél hótorlaszokat is emelhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.