Felmelegedés

Meztelen lett a misztikus hegy

Bármennyire is gyönyörű, nagyon elkeserítő dolog áll az egyik legmisztikusabb hegycsúcs lecsupaszodása mögött.

2014.01.18 22:15ma.hu
Fotó: NASA Earth Observatory

A világ legtöbb részén, ahol télen eddig teljesen megszokott csapadék volt a hó, mára földes-füves tájkép fogadja az embert, a hóhatár is egyre feljebb húzódik. A természet egyre kevésbé törekszik arra, hogy az édesvízkészletét eme formában tárolja, annak ellenére, hogy a H2O minden élőlény legapróbb sejtje számára is nélkülözhetetlen.

A globális felmelegedéstől pedig a szent helyek sem menekülnek meg, legyen az Tibetben vagy éppen a bolygó másik oldalán. A Landsat 8 műhold egyik felvételén ilyen elkeserítő látványt nyújt a Kaliforniában található Shasta-hegy, melyet a Föld gyökércsakrájának tartanak (Dobogókőt a szívcsakrának tartják.)

A Shasta-hegyet nagy misztikum övezi, felette rendre fura felhőket figyelnek meg, különös fényeket látnak felvillanni, emberek millió látogatnak el a környékre energiát magukba szívni és a spirituális világhoz közelebb kerülni.

Ám, aki megszokta a környék látványát, nagyot csalódhat idén, ugyanis a hegy, mely az örök hó birodalmának része volt, ma csak kopár bércein tudja haloványan megcsillantani a napfényt.

Ez persze nem csoda azok után, hogy Kaliforniában évek óta egyre kevesebb csapadék hull, és szinte folyamatos erdőtűz perzseli a vidéket a nyári szezonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.