Időjárás

Az ilyenkor szokásos idő jár

A tél Közel-Keleten tombol, Európa és Magyarország csendes, későőszi ködben tölti a hétvégét. Lesz vajon fehér karácsonyunk?

2013.12.14 15:57MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északnyugati és északkeleti részei fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra arrafelé és a hozzájuk tartozó frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; északnyugaton az eső esik, északkeleten pedig havazik. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget, Közép- és Dél-Európa fölött magasnyomású zóna helyezkedik el. Az északi területek fölött túlnyomóan borult az ég, párás, helyenként tartósan ködös az idő, helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is előfordul, délen viszont süt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 0, -6, középen és keleten 0, +5 fok között alakul. Enyhébb az idő nyugaton és délen, ahol a kora délutáni órákra 11, 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt Szicíliában néhol 20 fokot is mérnek.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, csak vasárnap délután a Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Néhol szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -1, +4 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.