Betört a tél

Havazás, közlekedési káosz Ausztriában és Németországban

Betört a tél pénteken Ausztriába és Németországba. Az ősz közepén rendkívüli havazás elsősorban Nyugat-Ausztriában, valamint Bajorországban okozott közlekedési káoszt.

2013.10.11 18:14MTI

Az ausztriai Tirolban péntekre virradóra kezdődött havazás. Nyomában kidőlt fák és leszakadt vezetékek teljes mértékben megbénították a vasúti közlekedést, mintegy 30 ezer háztartás maradt áram nélkül, és sok, még nyári gumival közlekedő autó akadt el az utakon.

Tirol mellett hasonló fennakadásokat okozott a tél "vendégjátéka" Salzburg tartományban is, ahol elakadtak a vonatok, és utak váltak használhatatlanná.

Az őszi tél által sújtott régiókban egyes helyeken 15, másutt 20 centiméteres hó hullott, a Salzburg tartománybeli Sonnblickben pedig félméteres havat mértek.

A mentőegységeket több száz esetben riasztották, és a lakosságot arra szólították fel, hogy a nyilvános közlekedési eszközöket használják. Az októberi tél nem kímélte Felső-Bajorországot sem.

A havazás a Bajor-Alpok térségében a neves üdülőhelységben - amúgy a télisportok paradicsomának számító - Garmisch-Partenkirchenben okozott gondokat.

A havazást Bajorországban is kidőlt fák és leszakadt vezetékek kísérték, és októberben szokatlannak számító fennakadások voltak a vasúti, valamint a közúti közlekedésben is. Csekély vigasz, hogy a meteorológusok szombatra az érintett térségekben erős felmelegedést ígértek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.