Eső is bőségesen hullott

Heves havazással, széllökésekkel érkezett meg Svájcba a tél

Az Alpok déli, keleti és középső részén 2000 méteres magasság felett 40-80 centiméter vastag friss havat mértek.

2013.10.11 16:47MTI

Eső is bőségesen hullott az alpesi országban, a csapadék mennyisége helyenként elérte a négyzetméterenkénti 80 litert is.Szélviharok voltak a dél-svájci Ticinóban, valamint Neuchatel katonban is. A havazás miatt több alpesi átjárót, így a Flüela-, a Szent Bernát- és a Splügen-hágót le kellett zárni a forgalom elől.

A kelet-svájci Grisons kanton több útvonalán, így a Lenzerheidébe, Flimsbe és Arosába vezető utakon a hólánc használata kötelező. A vasúti közlekedésben is fennakadásokat okozott a hóesés. Az autópályán is problémás a közlekedés, mert áramszünet miatt leállt az alagutak biztonsági rendszere.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.