Nem késik az ítélet

Késsel támadt a tanárra, felfüggesztett börtönt kapott

Jogerősen egy év tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Kisvárdai Járásbíróság csütörtökön egy helyi férfit, aki késsel támadt a helyi iskola igazgatójára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kékcsén.

2013.10.10 18:15MTI

Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője elmondta: a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a bíróság; a szabadságvesztés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a hírügynökség érdeklődésére közölte, a férfi szerda délelőtt jelent meg a kékcsei általános iskolában, és a folyosón szóváltásba keveredett az iskola igazgatójával. A vádlott azt sérelmezte, hogy az igazgató különböző igazolások bemutatását kérte gyermekének iskolai hiányzásai miatt. A vita közben a férfi elővett a nadrágjából egy húsz centiméter pengehosszúságú kést, azt mellmagasságba emelte és leszúrással fenyegette meg az igazgatót.

A sértett iskolaigazgató hátrálni kezdett, majd a támadó lánya az édesapja elé állt, és az épületből kituszkolva megakadályozta a további erőszakot - ismertette a főügyészség szóvivője. A Kisvárdai Rendőrkapitányság a férfit még aznap őrizetbe vette és felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A járási ügyészség huszonnégy órán belül bíróság elé állította a gyanúsítottat, a bíróság pedig jogerős ítéletet hozott az ügyben - fűzte hozzá Szilágyi László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.