Hőség

Továbbra is nagyon erős az UV-B sugárzás!

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a pénteken várható nagyon erős, 7,9-es UV-B sugárzás miatt. Bárki, nem csak, aki nyaral, hanem az is, aki egyszerűen csak a kertben dolgozik, sétál, huzamosabb ideig napfény éri, leéghet!

2013.06.20 12:09MTI

A meteorológiai szolgálat közleményében azt kérték mindenkitől, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, és napközben 11 és 15 óra között kerülje a napozást. A vállat takaró póló és szalmakalap viselete, valamint fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az ilyen erős, figyelmeztetési értéket meghaladó UV-B sugárzáskor a normál bőrtípus már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is leéghet.

Hétfő dél óta másodfokú hőségriasztás van érvényben az országban. A meteorológiai szolgálat kedd óta figyelmeztet a nagyon erős szintű UV-B sugárzásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.