Több ember megsebesült és jelentős károkat vannak

"Minitornádó" tarolt Moszkvától délre - VIDEÓ!

Tizenhat ember sérült meg, és jelentős anyagi károk keletkeztek Moszkvától 200 kilométerre délre egy Oroszországban "minitornádónak" elnevezett meteorológiai jelenség következtében.

2013.05.23 09:18MTI

Az orosz televízió internetezők által készített felvételeket közölt, amelyeken hatalmas örvénylő szürke oszlop volt látható a Tula térségében fekvő Jefremov kisváros felett. Leszakított tetőket, összetört autókat, törmelékekkel borított utcákat is lehetett látni a felvételeken.

"Az előzetes adatok szerint 16 ember szorult orvosi segítségre, egyiküket kórházba szállították" - közölte internetes honlapján a rendkívüli helyzetek minisztériuma. A tárca szerint több mint kétszáz épület - közöttük hét iskola - megrongálódott.

"Ez természetesen nem tornádó volt, minitornádóról beszélünk, egy hirtelen megjelenő, néhány percig tartó, majd eltűnő jelenségről" - jelentette ki Jurij Varakin, az orosz meteorológiai szolgálat egyik vezetője az Interfax hírügynökség jelentése szerint.

Varakin szerint az időjárási jelenséget hidegfront érkezése idézte elő, miközben Moszkva térségében az elmúlt napokban 30 Celsius-fokhoz közeli volt a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.