Bajnok lehet?

Massa még nem adta fel

Felipe Massa szerint még semmi nincs veszve, és harcba szállhat még a bajnoki címért az idei évben, miután nem tudta befejezni az első két versenyt, és jelenleg igencsak le van maradva az éllovasok mögött a bajnokságban.

2008.03.27 14:44f1vilag.hu

A Ferrari brazil versenyzője már az első kanyarban megpördült, majd egy motorhiba miatt feladni kényszerült a küzdelmet a szezonnyitón Melbourne-ben. A Maláj Nagydíj ugyan jobban kezdődött számára, hiszen a pole pozícióból indulhatott a vasárnapi versenyen, ám egy vezetői hibának köszönhetően fél távnál eldobta autóját és kiesett. 

Massa lemaradása tizennégy pontra nőtt a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben, aki miután megnyerte a szezonnyitót, az ötödik helyen végzett a múlt hétvégén Sepangban. "Természetesen nem így szerettem volna megkezdeni az évet, azonban még van tizenhat verseny, ahol 160 pontot lehet szerezni" – mondta Massa. "A következő versenyeken mindent megteszek majd annak érdekében, hogy visszaszerezzem azokat a pontokat, amiket elvesztettem az első két futamon." 

"Nagyon bosszantó a dolog, különösen a maláj hétvége, hiszen egészen a verseny közepéig minden a legnagyobb rendben volt, sokkal jobb eredményre számítottam, de ilyen a versenyzés. Mindenkinek lehet jó és rossz napja. Én most elég gyengén kezdtem a szezont, de bízom benne, hogy ez megváltozik
." 

Massa ugyan bevallotta, hogy a kipörgésgátló hiánya valóban megnehezíti a versenyzők dolgát, azonban ismét hangsúlyozta, nem emiatt esett ki Malajziában. "A tavalyi év vége óta folyamatosan szokjuk a vezetést segítő elektronikai rendszerek nélküli vezetést, és ahogy azt az elmúlt versenyeken is láthattuk, több a kicsúszás, a hiba, és a pályán kívüli akció" – magyarázta a brazil versenyző. 

"Nyilvánvalóan nehezebb az életünk, mint azelőtt, de nem hiszem, hogy emiatt csúsztam volna ki múlt vasárnap. Más problémáim voltak, amik nincsenek kapcsolatban a kipörgésgátlóval."

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.