A Ferrari visszavágott

Raikkönen boldog, Massa nem érti

Kimi Raikkönen boldogan nyilatkozott, miután csapatának sikerült visszavágnia a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon elszenvedett súlyos vereségért, és fölényes győzelmet aratott a vasárnapi versenyen Sepangban.

2008.03.23 12:38f1vilag.hu

A Ferrari finn versenyzője fantasztikus teljesítményt nyújtott az egész hétvége folyamán, és könnyed győzelmet aratott a mai versenyen Malajziában, ahol húsz másodperccel előbb ért célba, mint az őt követő Robert Kubica. 

Raikkönen ezzel a győzelmével felugrott a bajnokság második helyére, és mindössze három pont választja el az ausztrál futamgyőztes Lewis Hamiltontól, aki az ötödik lett a mai versenyen. "Természetesen nagyon nehéz volt a múlt hétvégénk Ausztráliában, nem számítottunk arra, hogy ilyen nehézségekkel kell szembenéznünk Melbourne-ben" – mondta Raikkönen, aki tizenhatodik futamgyőzelmét ünnepelte a Forma-1-ben. 

"Száz százalékig nem voltunk biztosak abban, hogy ezen a pályán más lesz a helyzet. Azt tudtuk, hogy a sebességünkkel nem lesz gond, de óvatosak voltunk. Azonban minden tökéletesen ment ezen a hétvégén. Megpróbáltunk spórolni a motorral, és a csapat kiváló munkát végzett. Természetesen jobban örültem volna, ha Felipe lesz a második, de a dolgok rosszra fordultak számára." 

Annak ellenére, hogy fölényes győzelmet aratott, Raikkönen figyelmeztetett, csapatának még sokat kell dolgoznia, különösen azon, hogy javítson az időmérő edzésen mutatott teljesítményén. "Úgy gondolom, hogy továbbra is vannak nehézségeink az időmérőn" – magyarázta. "A második etap jól ment, de az utolsó körben nem volt meg a megfelelő tapadás. Tudtam, hogy egy körrel tovább kint maradok [mint Massa], így nem aggódtam, és tisztában voltam azzal is, hogy amíg közel tudok maradni hozzá, jó esélyem van az előzésre." 

"Az autó az egész hétvége során jól ment, azonban nem mindig sikerült kihozni a gumikból a maximumot." Raikkönen csapattársa, Felipe Massa a futam 31. körében elvesztette uralmát autója felett a hetes kanyarban, majd megpördült és a kavicságyban ragadt.

Annak ellenére, hogy már a zsebében érezhette a második helyet, Felipe Massa egyetlen pontot sem szerzett a hétvégi Maláj Nagydíjon, miután egy eddig számára is ismeretlen probléma miatt kicsúszott és a kavicságyban ragadt. 

A Ferrari brazil versenyzője a pole pozícióból vágott neki a mai megmérettetésnek, és egészen első kiállásáig tartotta vezető helyét, mikor csapattársa, Kimi Raikkönen elment mellette. A finn világbajnok már több mint öt másodpercre növelte előnyét Massával szemben, aki nagy igyekezetében megpördült a hetes kanyarban. 

A Ferrari hátulja kitört a kigyorsítási fázisban, és a kavicságyban ragadt, ami a brazil pilóta versenyének végét jelentette. Massa értetlenül áll a kicsúszása előtt. "Nem tudom, mi törtét, hirtelen kitört az autó hátulja, és elvesztettem az irányítást" – mondta Massa az ITV riporterének közvetlenül az eset után. "Hirtelen furcsán kezdett el viselkedni az autó hátulja, így egyelőre nem tudom, mi okozhatta a kicsúszást."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.