Ausztráliában kezdődik az F1

Törölték a Forma 1-es Bahreini Nagydíjat

Immáron hivatalos, hogy a politikai tűntetések miatt elmarad a 2011-es évadnyitó Bahraini Nagydíj. A mezőny először Ausztráliába, Melbourbe látogat idén.

2011.02.21 17:45f1-live.hu/MTI

Az elmúlt másfél hétben minden a feje tetejére állt Bahrainben, miután a több ezren fellázadtak a fővárosban a kormány ellen. A nagyobb politikai jogokért tüntetők közül többen életüket vesztették a helyi erőkkel való összecsapás során, miközben több 100-an megsérültek.

A szervezők és a kormány az utolsó pillanatig kitartott, de meg kellett hozni a fontos döntést, ami most az, hogy bizonytalan időre elhalasztják az eredetileg március 13-án megrendezésre kerülő Bahraini Nagydíjat. Ennek értelmében a mezőny két héttel később, március 27-én rajtol el Ausztráliában, Melbourne-ben.

A Bahraini Nagydíj törlése egyben azt is jelenti, hogy a mezőny új teszthelyszínt keres, mivel Barcelona után március 3. és 6. között Bahrainben tesztelt volna.


„Most azonnal a nemzeti érdekekre kell összpontosítanunk, és egy később időpontra kell halasztanunk a Forma-1-es hétvégénket.” – nyilatkozta a trónörökös Salman bin Hamad Al Khalifa.

„Szeretném kifejezni személyes hálámat Bernie Ecclestone-nak a támogatásáért, és a megértéséért.”

„Sajnos ebben a helyzetben nem tehetünk mást, mivel a nemzeti érdekek mindennél előrébb valók és most rendezni szeretnénk a helyzetet.”

A tüntetők az uralkodó család távozását követelik - magyar konzul: nem várható politikai fordulat

A Bahrein fővárosában táborozó fiatal tüntetők egy csoportja az uralkodócsalád távozását követelte hétfőn. A magyar tiszteletbeli konzuli ügynök szerint nem várható politikai fordulat.

Bahrein fővárosában, Manámában fiatal tüntetők egy csoportja, akik magukat "Február 14. ifjai"-nak nevezik, hétfőn közleményben követelte a teljes uralkodó család távozását.

Garamvölgyi Balázs tiszteletbeli konzuli ügynök az MTI-nek telefonon elmondta, hogy "nem vár politikai fordulatot a Közel-Kelet legnyitottabb, legliberálisabb államában", szerinte az uralkodó lemondatásának "nincs realitása".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.