10 alkalommal verte meg

Schumacher: Nem vagyok Rosberg szintjén

Michael Schumacher bevallotta, nincs egy szinten Nico Rosberg-el jelenleg, de biztos benne, hogy fordítani tud a kockán.

2010.08.26 17:23f1-live.hu

A német világbajnokot már 10 alkalommal verte meg a tőle fiatalabb csapattársa és 56 ponttal van előtte az egyéni világbajnokságban.

Amikor megkérdezte a Formula 1 hivatalos weboldala, gondolta- e volna, hogy Rosberg gyorsabb lehet nála, Schumacher a következőket válaszolta: „Látom az adatokat. Igen, az autó jelenlegi viselkedése mellett nem vagyunk egy szinten. Legalábbis az időmérőn nem. A versenyeken közel azonosak vagyunk. Tudom, miként változtathatok ezen, és már dolgozom rajta.” Elmondása szerint az autó kezelése még mindig nem illik hozzá, de szándékában mindenképp változtatni akar ezen.

„Minden pilótának megvan a maga stílusa és együtt kell dolgoznod a csapattal ahhoz, hogy a számodra legkedvezőbbet hozd ki a csomagból. Ezt már a Ferrari-nál megoldottam egyszer és az sem egyik napról a másikra történt. Nem titok, hogy az autó jelenlegi karakterisztikája nem illik hozzám. Rajtunk a sor, hogy ezt megváltoztassuk. Akkor majd más lesz a helyzet.”

Mikor megkérdezték Schumacher-től, hogy miért jött vissza a Formula 1-be, a 7-szeres világbajnok a következőket mondta: „Mert élvezem, amit csinálok és hiszem, hogy képes vagyok elérni a céljaimat, bajnokságot nyerni. El kell fogadnom, hogy ez időbe kerül. Természetesen a csapatban mindenki azt hitte, még versenyképesebbek leszünk az évad folyamán. Sajnos nem ez a helyzet.”

Bernie Eclestone szerint Schaumacher teljesítménye még több motivációt ad a fiatal német pilótának, mivel az autó sebessége ellenére jól teljesít.

„Amikor az emberek azt mondják, Nico Rosberg gyorsabb Michael-étől, azt válaszolom: Nico-nak még mindig bizonyítania kell magát! Michael-nek már nem. Nico számára a 4. helyek is fontosak, Michael-nek nem. Neki csak a győzelem számít. Ha 4.-nek vagy 14.-nek ér be, az neki teljesen mindegy…”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.