Texasban rajtolhat majd a futam!

Hivatalos: Amerika 2012-ben visszatér a Forma-1-be!

A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone kedd este hivatalosan is bejelentette, hogy 10 futamra szóló szerződést írt alá a Texas állambeli Austin-nal.

2010.05.26 13:15f1-live.hu

Az új pálya 2012-re készül el és fogadja vendégül először a száguldó cirkusz mezőnyét.Az elmúlt hetekben rengeteg hír jelent meg arról, hogy Amerika nagyon közel van a visszéréréshez. Házigazdaként emlegették Long Beach-et, Las Vegas-t, Detroit-ot, Dallas-t és Phoenix-et is.
 
A bejelentés gyakorlatilag a semmiből jött. 

Bernie Ecclestone
 
„A Forma-1 történetében először egy világszínvonalú, erre a célra épített pályán tarthatjuk az Egyesült Államok Nagydíjat.”
 
„Harminc évvel ezelőtt volt, hogy az Egyesült Államok Nagydíj egy külön erre a célra épített pályán tartották, Watkins Glen-ben, ami nagy siker volt.” 

„Azóta volt a Long Beach-en, Las Vegas-ban, Detroit-ban, Dallas-ban, Phoenix-ben, mind átmeneti utcai pályák voltak. Indianapolis csatlakozott ehhez 2000-ben, amikor egy ovális alakú pályán belül versenyeztünk.”
 
„Lewis Hamilton nyerte a legutóbbi Egyesült Államok Nagydíjat, még 2007-ben, ami szimbolikusan végét jelentette a nyolcéves Indianapolis Motor Speedway-en töltött időszaknak.”
 
„Ez lesz az első alkalom, hogy egy olyan létesítmény ad otthont a futamnak, amit a kezdetektől azért építettek, hogy Forma-1-es versenyt tartsanak rajta.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.