Megegyezés még nem született, de...

Marad a Forma-1-ben a Ferrari

Noha megegyezés még nem született a Nemzetközi Automobil Szövetség által tervezett költségplafonról, az egyeztetések már eljutottak addig a pontig, hogy a Ferrari kimondta: mégsem hagyja el a száguldó cirkuszt.

2009.05.25 20:10autoblog.hu

Nem állapodtak meg a következő szezon költséghatáros szabályairól a Forma-1-es csapatok vezetői az FIA elnökével Monacóban, mégis pozitívan nyilatkoztak. Elégedett volt Luca Di Montezemolo Ferrari-elnök, Ross Brawn csapattulajdonos és a BMW istállófőnöke, Dr. Mario Theissen is. Egyikük sem árulta el, hol tart az egyeztetés, Max Mosley, a szervezet elnöke a legfontosabbat viszont kimondta: "A Ferrari a következő évben is az F1-ben marad".

"Mindannyian úgy gondoljuk, hogy minden rendben lesz. A pénteki tárgyalásunk baráti volt, egyetértésben zajlott. Optimista vagyok" - mondta a La Gazzetta dello Sportnak. Pletykák alapján úgy tudni, hogy az FIA kompromisszumkészsége jeléül azzal állt elő, hogy 2012-re halasztaná a költségplafon bevezetését, kellő felkészülési időt biztosítva a csapatoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.