A válság szele

Egy szavazaton múlt a Mercedes maradása?!

A német Focus lap állítása szerint az elmúlt időben egyáltalán nem volt biztos a McLaren motorszállítójának, a Mercedes-Benznek a maradása a Forma-1-ben.

2009.02.02 11:57f1-live.hu

A lap állítása szerint a Mercedes könnyen a Honda útjára léphetett volna. Ennek a legnagyobb oka természetesen a gazdasági válság lett volna, ami a Mercedes mögött álló Daimler AG-t sem érintette jól.

Hogy mennyire nem csak spekulációról van szó, azt azzal próbálja bizonyítani a lap, hogy a Daimler AG ügyvezetője összehívta az illetéseket, ahol egy szavazás keretében döntöttek a Forma-1-ről. A Focus szerint ennek a végeredménye 3-2 lett, így maradt a Mercedes a száguldó cirkuszban.

Ugyanez a lap állítja azt is, hogy a másik német autógyár, a BMW is gondolkodik a jövőn. Állítólag azzal biztosíthatnák be a helyüket az elkövetkezendő évek rajtrácsán, ha világbajnoki címet nyernének.

Végül adalékként, emlékezzünk Bernie Ecclestone szavaira, aki mostanában előszeretettel beszél arról, hogy a csapatoknak, gyártóknak hosszútávon kell tervezniük a sportágban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.