Élen a wokingiak

A McLaren megelőzte a Ferrarit

A nagy rivális Ferrari egy globális felmérés alapján csak a második legnépszerűbb csapat a McLaren-Mercedes mögött a Formula-1-ben.

2009.01.07 12:19f1-live.hu

Egy globális felmérés szerint a rajongók legnagyobb százalékának a szíve McLaren-Mercedes-ért dobog, így a Ferrari hosszú évek után, de lekerült az első helyről.

Egy évvel a kétszeres világbajnok spanyol, Fernando Alonso távozása, és a kémbotrány után jelenleg a McLaren-Mercedes a legnépszerűbb csapat a Formula-1-ben.

A felmérést a Renault istálló címszponzora az ING készítette, amit az F1 Racing magazinban jelentettek meg. 160 ország vett részt a szavazásban, és végül a McLaren 29%-al elvitte a prímet. Az eredmény a két évvel ezelőtti felméréshez képest jóval magasabb, hiszen akkor csupán 21%-ot kapott a világbajnok csapat.

Lewis Hamilton két éve tagja a Formula-1-nek. Az 23 éves brit érkezése egyértelműen jó hatással volt a wokingi csapat hírnevére.

A Ferrari két esztendővel ezelőtt a rajongók 30%-át birtokolta, míg 2008-ban ez 28%-ra csökkent.

A felmérésben a szavazók legnagyobb százaléka már több mint 10 éve figyeli a Formula-1 minden történését, és legalább egy futamot a helyszínen tekintett meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.