Forma-1

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Csaknem három hónappal a tüdőátültetése után kiengedték a kórházból a háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Laudát, a konstruktőrök között világbajnoki címvédő Mercedes istálló tanácsadóját.

2018.10.24 18:23MTI

A bécsi klinika szerdán közleményben adta hírül, hogy a 69 éves legendás pilóta elhagyhatta az intézményt, hozzátéve, hogy a hosszú kórházi tartózkodás miatt Lauda "meglehetősen legyengült", ezért több hétig tartó rehabilitáció vár rá.

"Természetesen Niki Lauda felépülését, ahogyan minden más szervátültetésen átesett páciensét, a továbbiakban is a klinika erre szakosodott orvosi csapata felügyeli" - áll a közleményben.

Lauda - aki 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben nyert Forma-1-es vb-címet - súlyos tüdőbetegségben szenvedett, s a szervátültetés elengedhetetlenné vált ahhoz, hogy életben maradjon. Állapota a beavatkozást követően kritikus volt, de néhány nappal a műtét után az orvosai már arról számoltak be, hogy egyre jobban érzi magát, ezért bíznak a teljes felépülésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.