Rossz hírek

Tüdőátültetésen esett át Niki Lauda

A korábbi háromszoros Forma-1-es világbajnok állapota súlyos.

2018.08.03 08:43ma.hu

Tüdőátültetésen esett át a 69 éves Niki Lauda. A háromszoros F1-es világbajnokot egy bécsi klinikán ápolják, állapota a hírek szerint nagyon súlyos. A kórház a család kérésére nem adott bővebb tájékoztatást, az ORF ugyanakkor úgy tudja, hogy a műtét sikeres volt.

Niki Lauda ibizai nyaralását megszakítva került kórházba, eleinte úgy tűnt, csak egy nyári megfázás döntötte le a lábáról, ám tünetei nem múltak, egyre makacsabbak lettek, ekkor döntöttek kórházi ápolásáról.

Lauda betegségének híre augusztus 1-jén, 42 évvel majdnem tragikus nürburgringi balesetének évfordulóján derült ki. Akkor majdnem bennégett a Ferrarijában, a tűzben súlyos égési sérüléseket szenvedett, a tüdeje is károsodott.

A baleset miatt később kétszer is veseátültetésen esett át.

Saját légitársaságot vezet, illetve a Mercedes Forma-1-es csapatának tanácsadója. Betegsége miatt kihagyta a Német és a Magyar Nagydíjat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.