Az egységesített erőforrások ellen tiltakoznak

A Mercedes is a Toyota-Ferrari páros mögé állt

A Toyota borította elsőként az asztalt, majd csatlakozott hozzá a Ferrari is. A Mercedesnél egyelőre finoman tiltakoznak az egységes erőforrások bevezetése ellen, de máris csatlakozott hozzájuk a BMW és a Renault.

2008.10.30 09:55f1-live.hu

A Mercedes is beállt az egységesített erőforrásokat ellenzők táborában. A McLarennel szoros kapcsolatot ápoló Mercedes Motorsport igazgatója szerint "az egységes erőforrások nem elfogadhatóak a gyártók számára." Haug szerint az F1-nek a technikai újításokról kell szólnia, de úgy véli, az elmúlt években a sok korlátozó szabály miatt meg volt kötve a mérnökök keze.A Mercedes a Ferrari, Toyota, Honda, BMW négyes mögé állva ellenzi az egységesített erőforrások bevetését.

A Toyota és a Ferrari már fenyegetőzött a száguldó cirkusz elhagyásával, Haug ennél békülékenyebb hangot ütött meg. "Meg kell találnunk a megoldást, de ehhez minden fél részéről kompromisszumokra lesz szükség." A BMW részéről Mario Theissen nyilatkozott a német DPA hírügynökségnek. "Nem számítunk arra, hogy ténylegesen bevezetik az egységes erőforrásokat, számunkra ez jelenti a további együttmáködésünk alapját."

Flavio Briatore szerint az FIA határt fog szabni a fejlesztési költségeknek, így megadva majd egyfajta fejlesztési irányvonalat. "A költségeken van a hangsúly, ez nem fog túlmenni bizonyos fejlesztési határokon."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.