2010-től egységesítenék a motorokat

Forma-1: a Ferrari kiszállással fenyeget

A Ferrari vezetősége kilátásba helyezte a csapat távozását a Forma-1-es világbajnoki sorozatból, amennyiben 2010-től valóban egységesíti a motorokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

2008.10.28 06:39MTI

Az olasz gyár vezetősége hétfői ülésén tárgyalt a FIA által kezdeményezett elképzelésről, mellyel a szövetség a kiadásokat szeretné csökkenteni. A globális pénzügyi válság kiváltotta tervezett lépések között szerepel, hogy például 2010-re egységesítenék a motorokat.

"A Ferrari vezetősége támogatja a fontos és szükséges kiadáscsökkentést, kezdve a motorok költségeinek visszafogásával, ugyanakkor jelezni akarja komoly fenntartásait a motorok egységesítéséről szóló elképzelésekről" - áll az olaszok által kiadott közleményben. "A vezetésünk fenntartja a jogot magának, hogy partnereivel átgondolja a csapat jelenlétét a sorozatban az ilyen új szabályok mellett."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.