Mentők a Forma 1-en

184 embert láttak el a mentők a Magyar Nagydíjon

A versenyzők biztonságán túl a mentőszolgálat a nézők megfelelő ellátását biztosítani képes mentőerők készenlétére is nagy hangsúlyt fektetett, a tribünökön a három nap alatt 184 embert láttak el rosszullétek, sérülések miatt.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.07.26 19:23ma.hu
MTI Fotó: Kovács Tamás

150 szakemberrel, 21 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal és hat orvosi gyorsbeavatkozó egységgel vigyázott az Országos Mentőszolgálat a Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyzőinek és nézőinek biztonságára. A versenyen egy belgyógyászati és traumatológiai ellátásra egyaránt alkalmas ambulancia is működött, a versenypálya két pontjára pedig nagy teljesítményű mentőmotorokat telepítettek. A Forma-1 magyar mentői évről évre dicséretet kapnak azon a versenyt megelőző, súlyos balesetet szimuláló tesztvizsgán, amelyen az egyes beavatkozások szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a FIA illetékesei. A versenyzők biztonságán túl a mentőszolgálat a nézők megfelelő ellátását biztosítani képes mentőerők készenlétére is nagy hangsúlyt fektetett, a tribünökön a három nap alatt 184 embert láttak el rosszullétek, sérülések miatt - tájékoztatta a ma.hu-t Győrfi Pál, a Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.