Száguldó cirkusz

Magyar Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó a futam rendkívüli izgalmait, a második Fernando Alonso "feltámadását", Daniel Ricciardo váratlan sikerét és a Mercedes csapaton belüli feszültségeket emelte ki.

2014.07.28 14:09MTI

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: "Alonso mestermunkát végzett, és csak Ricciardo előtt kellett meghajolnia. Hol lenne a Ferrari nélküle? És mi lenne a Forma-1 nélküle? Tegnap minden eddiginél egyértelműbbé vált, hogy ő a legjobb pilóta. De a szezon legőrültebb GP-jének a hőse mégis Lewis Hamilton lett, az ő versenyzésére egyszerűen nincsenek szavak."

Tuttosport: "Alonso varázsolt, a Ferrari ismét szárnyal. Ez volt a fordulópont: a Ferrari felszabadult, Alonso pedig fenomenális volt."

Corriere dello Sport: "A Forma-1-show. Alonso és Hamilton, a két gigász. Nagyszerű show volt Budapesten esővel, szárazsággal és balesetekkel. Alonso az a Ferrarinak, ami a 90-es évek végén Michael Schumacher volt: maga a megtestesült biztonság."

La Stampa: "A Ferrari ismét főszereplő volt, Alonso az utolsó leheletéig küzdött a diadalért. Ez a második hely szép reményekre ad okot. A Mercedes hasra esett, ráadásul ismét viszály dúl az istállóban: Hamilton ellenszegült a csapatutasításnak."

La Repubblica: "Látványos előadás Budapesten, Alonso felébresztette a Ferrarit. Egy verseny tele meglepetésekkel." Corriere della Sera: "Az idény legszebb versenye Budapesten. Ricciardo nyert, de Alonso csodát tett."

Spanyolország:
El País: "Félelmetes mosoly: Ricciardo az új ékkő a Red Bullnál. Az ausztrál nyerte meg a szezon legjobb futamát."

El Mundo: "Séta a felhők felett: Alonso nevéhez fűződik a szezon legragyogóbb fejezete, a spanyol idei legjobb futamán van túl, és három hónapja először dobogós."

El Periodico: "Bátraké a szerencse: ez a mondás az őrületes magyar futamon is bebizonyosodott. Ricciardo győzött, mert hitt a képességeiben."

Marca: "A Forma-1 ismét a régi. Végre egy izgalmas és küzdelmes verseny."

As: "A Magyar Nagydíjnak három győztese volt: Ricciardo nyert, Alonso végre megelőzte a természetfeletti Mercedeseket, Hamilton pedig látványos felzárkózás után csapattársát, Nico Rosberget is túlszárnyalta."

Egy érdekes perspektíva (fotó: Facebook/Hungaroring - H. Szabó Sándor)

Anglia:
Daily Mail: "Hamilton megmutatta, hogy nem csapatjátékos, de fantasztikus versenyzéssel az utolsó helyről indulva harmadik lett."

The Times: "Hamilton 12 lüktető másodperc alatt megváltoztatta a vb mottóját, amely immár így hangzik: mindenki önmagáért. Ellenszegült a csapatutasításnak, lelassította dühös márkatársát, és kisebb csodát vitt véghez."

Guardian: "Ricciardo diadala háttérbe szorította a címvédő Sebastian Vettelt, és töprengenivalót adott a Red Bull vezetőinek."

Ausztria:
Österreich: "A Red Bull visszavágott Magyarországon."

Die Presse: "Az önfejű sikertelen megzabolázása."

Der Standard: "Ricciardónak megjött az étvágya."

Kronen Zeitung: "Ellenség az istállón belül: nem csitul a Mercedes-viszály."

Franciaország:
Le Figaro: "Ricciardo teljesen őrült versenyt nyert meg."

L'Equipe: "Ehhez a sikerhez tehetség kellett. Ricciardo a kiemelkedő tudásának köszönheti a győzelmet, tökéletesen uralta a lélegzetelállító futamot."

Le Parisien: "Micsoda látványos nagydíj."

Svájc:
Blick: "Ütközések, vita és szenzáció - ennél többet aligha nyújthat egy F1-es futam. Egy héttel a hockenheimi parádé után következett a budapesti krimi. Ricciardo nyert, Alonso fellelkesült, a Mercedesnél pedig áll a bál."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.