Magyar Nagydíj

Nem lesz többé csapatutasítás a Mercedesnél

A Hungaroringen tavaly győztes Hamilton nem engedelmeskedett, s végül megszerezte a harmadik helyet, míg német riválisa negyedik lett.

2014.07.28 11:44MTI

A Mercedes csapat nem ad több utasítást pilótáinak a futamok közben, miután Lewis Hamilton semmibe vette a kapott instrukciókat a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

Toto Wolff csapatfőnök a mogyoródi GP során felszólította a brit versenyzőt, hogy engedje el márkatársát, a világbajnoki pontversenyben éllovas Nico Rosberget. A Hungaroringen tavaly győztes Hamilton azonban nem engedelmeskedett, s végül megszerezte a harmadik helyet, míg német riválisa negyedik lett.

"Nehéz helyzet volt, tanulunk belőle. A hátralévő futamokon már nem várhatjuk el, hogy tekintettel legyenek egymásra" - jelentette ki Wolff, hozzátéve: Hamiltonnak nem kell tartania büntetéstől.

Az egy hónapos nyári szünet előtt Rosberg 11 pontos előnnyel vezet Hamilton előtt összetettben. A két pilóta a szezon során többször is összetűzésbe keveredett, és a hírek szerint egy ideje nincsenek beszélő viszonyban egymással.

A Magyar Nagyíjat Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája nyerte meg a spanyol Fernando Alonso előtt, s idén először fordult elő, hogy a dobogó első vagy második fokán nem a Mercedes valamelyik pilótája állt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.