Forma-1

Buttoné volt a legjobb köridő a jerezi teszt második napján

A 2009-ben a Brawn színeiben vb-címet nyert Button 43 kört tett meg szerdán a jerezi aszfaltcsíkon, a keddi nyitónapon leggyorsabb Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője pedig 47-et, s második lett Button mögött.

2014.01.29 18:13MTI
Forrás: MTI

Jenson Button, a McLaren brit pilótája autózta a leggyorsabb köridőt Jerezben, a Forma-1-es szezon első hivatalos tesztjének második napján, amelyen a négyszeres világbajnok, címvédő Sebastian Vettel (Red Bull) műszaki gondok miatt csak nyolc kört tett meg.

A 2009-ben a Brawn színeiben vb-címet nyert Button 43 kört tett meg szerdán a jerezi aszfaltcsíkon, a keddi nyitónapon leggyorsabb Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője pedig 47-et, s második lett Button mögött. A harmadik helyet érő köridőt a szintén finn Valtteri Bottas (Williams) érte el a 4,428 kilométer hosszú pályán, amelyen a végül negyedikként zárt Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája töltötte a legtöbb időt, ő 97 kört teljesített.

Vettel - aki kedden csupán három kört tudott menni - műszaki hiba miatt ezúttal csak nyolc kört autózott a Red Bull RB10-essel.

A teszt csütörtökön és pénteken folytatódik a spanyolországi pályán, a világbajnoki idény pedig március 16-án, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.