"Imádkozom érte, remélem, hogy csoda történik"

Felébred-e még Schumacher a kómából?

Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája bízik abban, hogy csoda történik, és a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher felébred a mesterséges kómából, amelyben december 29-i síbalesete óta fekszik.

2014.01.28 14:55MTI
Együtt a két F1 legenda

"Még mindig felfoghatatlan ez az egész, mert nem tudjuk, mi történik Michaellel" - nyilatkozta a spanyolországi Jerezben zajló tesztelés keddi nyitónapján a 26 éves versenyző, s hozzátette, senki nem tudhatja előre, hogy Schumacher hogyan, milyen állapotban tér majd magához a kómából.

"Imádkozom érte, remélem, hogy csoda történik, és a felébredése után ugyanolyan lesz, mint amilyennek megismertük" - mondta Vettel.

Schumacher a franciaországi Méribelben történt síbalesetében szenvedett súlyos fejsérüléseket, s azóta a grenoble-i kórházban ápolják, a mesterséges kómából azonban még mindig nem ébresztették fel. Állapotáról keveset tudni, hivatalos információkkal csak menedzsmentje, illetve a kezelőorvosok szolgálhatnak. A baleset után Schumacher állapota életveszélyes volt, kétszer operálták meg, a második beavatkozás során vérömlenyt távolítottak el agyából. Állapota a január 17-i bejelentés szerint stabil.

"Egyelőre nem lélegezhetünk fel, ami nekünk, akik jól ismerik őt, borzasztóan rossz" - jelentette ki Vettel, s hozzátette, úgy gondolja, gyermekkori példaképe családjának és közeli barátainak egyenesen "horrorisztikus" lehet, hogy nem tudják, mi történik Schumacherrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.