Schumacher síbalesete

Vettel sok erőt kíván példaképe családjának

"Percről percre" eszébe jutnak a közös emlékek. Schumacher első F1-es vb-címének évében, 1994-ben találkozott először Vettellel, aki akkor nyerte meg a német bajnokságot gokartban.

2014.01.08 11:09MTI
Fotó: MTI

A sorozatban négy Forma-1-es világbajnoki címet nyert Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája "sok-sok erőt" kívánt a december 29-én síbalesetben súlyos fejsérüléseket szenvedett honfitársa és példaképe, a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher családjának.

A franciaországi Méribelben szerencsétlenül járt és azóta a grenoble-i kórházban ápolt 45 éves volt versenyző esete "sokkolta" a 26 éves Vettelt, aki a Sport Bild című napilapban megjelent írásában kiemelte, hogy "percről percre" eszébe jutnak a közös emlékek. Schumacher első F1-es vb-címének évében, 1994-ben találkozott először Vettellel, aki akkor nyerte meg a német bajnokságot gokartban.

"Átadta nekem a bajnoki trófeát, és amikor ott állt előttem, fogalmam sem volt arról, mit is mondhatnék neki" - írta Vettel, hangsúlyozva: reménykedik abban, hogy az ex-pilóta a lehető leghamarabb rendbe jön.

A Forma-1 hétszeres vb-győztesét, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, másfél hete mesterséges kómában tartják, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Már kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.