Nem oldhatott ki a kötés a sílécen

A hibás kötés is felelős Schumacher balesetéért?

A francia rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos jelentést az egykori Forma-1 pilóta balesetének körülményeiről, de vannak, akik úgy vélik, a véletlenek sorozatának kellett összejátszania a tragédiához.

2014.01.08 07:11ma.hu

A francia rendőrség szakértői szerda délelőttre ígértek sajtótájékoztatót azzal a videófelvétellel kapcsolatban, amelyet Michael Schumacher sisakkamerája készített, a helyi sajtó azonban előzetesen úgy értesült, hogy a felvétel megerősíti a hétszeres világbajnok családtagjainak állítását, miszerint nem a túl nagy sebesség miatt esett el a sportoló. A BFM TV nevű francia csatorna kedden késő este számolt be a ma délelőtt várható hivatalos bejelentés feltételezett tartalmáról.

Eközben viszont olyan feltételezések is szárnyra kaptak, melyek szerint a csaknem végzetessé vált bukásban a síléc kötésének meghibásodása is szerepet játszhatott. A kis szerkezet biztosítaná, hogy ütközés esetén a léc automatikusan leessen a sícsizmáról, szabadabb mozgást lehetővé téve így a síelőnek. Bár a baleset pillanatának pontos részleteiről továbbra is csak találgatások vannak, többen úgy vélik, csak azért eshetett a fejére Schumi, mert a léc a lábán maradt és így elveszítette az irányítást.

Fotó: MTI

A napokban megjelent egy videófelvétel a YouTube-on, amelyről azt állították, hogy a sisakkamera képeit tartalmazza, az albertville-i ügyészség szóvivője szerint azonban ez hamisítvány.

Michael Schumacher december 29-én szenvedett balesetet síelés közben, amikor egy kiálló szikla miatt felbukott és fejét egy másik sziklába ütötte. A rajta lévő bukósisak sem védhette meg a kis híján végzetessé vált agysérüléstől. A német Bild című lap úgy tudja, Schumi a baráti társaságban lévő gyerekekre felügyelt, a csapat mögött haladt, és azután tért le a kijelölt pályáról, miután az egyik elesett kislányt felsegítette.

A hétszeres világbajnok még tudatánál volt, amikor elindultak vele a kórházba, ám mire a moutiers-i egészségügyi központból átszállították a grenoble-i kórházba, már kómában volt. Eddig két életmentő agyműtétet hajtottak rajta végre, ám azt még csak megjósolni sem lehet, hogy ha magához tér, milyen állapotban lesz, mennyire súlyosan károsodott az agya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.