"Ez fontos dokumentum"

Működött Schumacher fejkamerája, a felvételek használhatóak

Működött a fejkamera Michael Schumacher síbalesetekor és a felvételek használhatóak. A baleset pontos körülményeiről szerda délelőtt 11 órakor várható további információ.

2014.01.07 13:11MTI
MTI

"Ez fontos dokumentum" - írta a francia hírügynökség egy, a vizsgálat részleteit jól ismerő forrásra hivatkozva.

Arról ugyanakkor nem beszélt a meg nem nevezett forrás, hogy a felvételek alapján megállapíthatóak-e a bukás körülményei, a sebesség, amellyel Schumacher haladt, amikor sziklának ütközött két kijelölt pálya közötti szakaszon Méribelnél.

A baleset pontos körülményeiről szerda délelőtt 11 órakor várható további információ. Az eredményekről a vizsgálatot vezető ügyészség sajtótájékoztatón számol be Albertville-ben.

Pénteken derült ki, hogy Schumacher a bukósisakján fejkamerát viselt, és azt a család átadta a hatóság embereinek. Kedden a versenyző felesége, Corinna Schumacher arra kérte a sajtó munkatársait, hogy hagyják el a kórházat.

"Kérem, támogassanak minket Michaellel közös harcunkban" - áll a közleményben, amelyben Schumacher neje hangsúlyozza: nagyon fontos, hogy az újságírók hagyják az orvosokat nyugodtan dolgozni. Állapotáról egyelőre nem közöltek új hivatalos információt, így továbbra is a "kritikus, de stabil" minősítés van érvényben.

Menedzsere, Sabine Kehm hétfő késő esti közleményében újra ezt emelte ki, egyben cáfolta azt az információt, amely szerint Schumacher túl van az életveszélyen. A Forma-1 hétszeres világbajnoka december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban.

Az ex-pilótát, akinek pénteken volt a 45. születésnapja, több mint egy hete mesterséges kómában tartják, állapota életveszélyes volt, amikor kórházba szállították. Már kétszer megoperálták, a második beavatkozás során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.