Egyesült Államok Nagydíja

Sebastian Vettel rekorder lehet

Ha vasárnap megnyeri az Egyesült Államok Nagydíját, a negyedik világbajnoki címét már korábban begyűjtő Sebastian Vettel lehet a sorozatban legtöbb futamon győztes pilóta egy Forma-1-es szezonon belül.

2013.11.13 11:21MTI
MTI

A Red Bull német sztárját az elmúlt hét versenyen rendre elsőként intették le, erre eddig csak honfitársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher volt képes még 2004-ben.

Ha Vettel a texasi Austinban, majd két héttel később a Sao Pauló-i idényzárón is diadalmaskodik, akkor Alberto Ascari 60 éves abszolút csúcsát is beállíthatja. A legendás olasz pilóta egyhuzamban kilenc F1-es futamot nyert: hatot az 1952-es idény végén, hármat pedig az 1953-as évad elején.

Az egy szezonon belüli sikerszériák a Forma-1-ben: 
pilóta/sikersorozat/év
Michael Schumacher (német), 7, 2004.
Sebastian Vettel (német), 7, 2013.
Alberto Ascari (olasz), 6, 1952.
Jack Brabham (ausztrál), 5, 1960.
Jim Clark (brit), 5, 1965.
Nigel Mansell (brit), 5, 1992.
Michael Schumacher, 5, 2004.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.