Kvalifikáció

Räikkönen ott lesz Koreában

Kimi Räikkönen elutazik a Koreai Nagydíj helyszínére a Lotusszal, és az első pénteki szabadedzésen autóba is fog ülni. Amennyiben a finn pilótának nem lesznek fájdalmai, úgy indulni fog az időmérőn és a versenyen is.

2013.09.30 17:08ma.hu

A 2007-es Forma-1-es szezon világbajnoka már egy héttel ezelőtt, Szingapúrban is panaszkodott fájós háta miatt, ám akkor vállalta a szereplést a nagydíjon, melyen végül dobogós helyezést ért el.

Ezt követően olyan pletykákat lehetett hallani, hogy Räikkönen el sem utazik az ázsiai országba, sőt, egyesek szerint arra is sok esély volt, hogy idén már nem fog több alkalommal autóba ülni. Ezeknek a híreszteléseknek azonban maga a pilóta vetett véget.

„Jelenleg sokkal jobban érzem magam, mint a szingapúri kvalifikáció alatt” – mondta a finn, aki a 13. rajtkockából indulva végzett az előkelő harmadik helyen Sebastian Vettel és Fernando Alonso mögött. „A legfontosabb az volt, hogy rajthoz tudtam állni. Elég jó munkát végeztünk, amit alátámaszt a megszerzett dobogós helyezés. Sajnos nem ez az első alkalom, hogy küszködök a hátammal, korábban is előfordultak már hasonló gondjaim. Meglátjuk, hogy pénteken hogyan fogom magam érezni az autóban.”

A kemény szingapúri versenyt követően Koreában sem lesz nagyon egyszerű dolguk a pilótáknak, ahol az elmúlt két esztendőben egyaránt az egyéni pontverseny éllovasa, Vettel bizonyult a legjobbnak, míg az első nagydíjat három évvel ezelőtt Alonso nyerte. Räikkönen tavaly az ötödik rajtkockát szerezte meg, ezt a pozíciót pedig a futamon is megőrizte.

A fogadási tippek alapján egyértelműen Vettel a favorit, amiben semmi meglepő sincs, hiszen a korábbi esztendőkben is jól teljesített Koreában a háromszoros világbajnok, ráadásul néhány futam óta szinte lehetetlen megközelíteni, olyan jó formában van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.