Piszkos anyagiak

Räikkönen: Nem kaptam meg a fizetésem, ezért távozom

Kimi Räikkönen a következő két évben ismét a Ferrarit fogja erősíteni. A finn először beszélt nyilvánosan a bejelentés óta, és elárulta, hogy az anyagiak miatt távozik a Lotustól az idei szezon végén.

2013.09.20 11:57ma.hu

Nem titok, hogy a Lotus nem áll biztos anyagi lábakon, a Red Bull, a McLaren, a Ferrari és a Mercedes jövője is sokkal biztosabb. Ezt Räikkönen is érezte, és mindössze ezért döntött a távozás mellett a 2007-es és világbajnoka.

„Az indok, amiért távozom az istállótól nagyon egyszerű” – mondta a finn pilóta Szingapúrban a média képviselői előtt. „Az anyagiak miatt döntöttem így, és amiatt, amit nem kaptam meg, a fizetésemet. Ez egy nagyon sajnálatos dolog.”

Arra a kérdésre, hogy a Lotus meggyőzhette-e volna a maradásról, Räikkönen a következőket felelte: „Sok dolgot kellett volna még rendezni, és biztos vagyok benne, hogy pontosan tudják melyeket. Nehéz megmondani, hogy mi lett volna, ha másképp alakul, de én elégedett vagyok a döntésemmel.”

Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint a finn alapfizetését megkapta, azonban a jó eredményekért járó bónuszok nem érkeztek meg a számlájára.

A Ferrarinál majd Fernando Alonso lesz a csapattársa, és Räikkönen nem látja okát annak, miért ne dolgozhatnának együtt közösen, harmóniában.

„Nem látom okát, miért ne működhetne a dolog” – folytatta a 33 éves pilóta, aki a Forma-1-es mezőny legidősebb résztvevője lesz 2014-től. „Elég idősek vagyunk ahhoz, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mit csinálunk, a csapat is ezen fog dolgozni – ha bármi gond adódik, meg fogjuk tudni majd beszélni. Nem vagyunk már húsz évesek, de lehet, hogy tévedek. Majd az idő megmondja. Biztos vagyok abban, hogy jól fognak alakulni a dolgok. A pályán kemény küzdelem lesz majd, és bár valamikor sülhetnek el rosszabbul a dolgok, de szerintem rendben lesz minden.”

A hétvégén Räikkönen Szingapúrban bizonyíthat, bár a fogadás piacain fellelhető oddsok alapján jelenleg nincs a vasárnapi verseny favoritjai között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.