Van, aki optimistább

Button: nem leszünk az első tízben

Továbbra sem megy a McLarennek, hazai pályán is csak vergődtek a wokingiak: Jenson Button csupán a 11., míg Sergio Perez a 14. lett a Brit Nagydíj pénteki, második szabadedzésén.

2013.06.28 21:24ma.hu

A lassú tempó tudatában Button nem is vár sokat a hétvégi versenytől. Elmondása szerint a kvalifikáció harmadik etapjába már nem fognak odaérni, hiszen több mint másfél másodperccel kapott ki a tréninget megnyerő Nico Rosbergtől.

„Nem annyira rossz az autó, mint Kanadában, ugyanakkor a gyorsaságunk még mindig hiányzik” – mondta a 2009-es és világbajnoka. „Most már az egyenesekben nincsenek olyan problémáink, melyek Montreálban hátráltattak bennünket, ami azért pozitív. Ugyanakkor még nagyon messze vagyunk az élmezőnytől. Szerintem egy kicsit képesek lehetünk fejlődni, javulni, de a Q3-ba aligha leszünk ott ezen a hétvégén. Másfél másodperces a hátrányom, így szerintem joggal lehetek csalódott.”

Perez egy kicsit optimistábban nyilatkozott, sőt a mexikói szerint képesek lehetnek a Q3-ban zárni.

„Egy újabb lépést tettünk előre, de még mindig messze vagyunk” – mondta a Forma-1-ben a Sauberban bemutatkozó versenyző. „Holnap talán még egy lépést megtehetünk, de ezt leszámítva ott tartunk, ahol néhány hete Kanadában. Ott lehetünk a kvalifikáció harmadik szakaszában, ha tökéletes kört rakunk össze.”

A McLaren néhány technikai újítással is készült a silverstone-i versenyre, ám azokat nem nagyon tudta tesztelni, hiszen az első tréninget eláztatta az eső, míg a másodikon több dologra is kellett összpontosítaniuk a mérnököknek: beállítani az autót a szombati időmérőre és a vasárnapi futamra, valamint a sportág hivatalos motorszállítója, a Pirelli is egy próba keveréket bocsátott az istállók rendelkezésére.

A bukiknál továbbra is címvédő Sebastian Vettel a favorit, őt a ferraris Fernando Alonso követi a sorban a sportfogadás piacán. A Mercedesek versenytempóban ismét gyengébbek lehetnek, ahogy eddig a Lotus sem mutatott sokat, és Kimi Räikkönenék valószínűleg csak akkor tudnának harcolni a győzelemért, ha sokkal melegebb lenne Nagy-Britanniában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.