Nem lesz könnyű hétvége?

Perez: gondjai lehetnek a McLarennek

A McLaren néhány hónapja szerződtetett pilótája, Sergio Perez szerint maximálisan elégedettek lehetnek akkor, ha a szombati időmérőn bejutnak a Q3-ba, vasárnap pedig pontszerző helyen végeznek a Bahreini Nagydíjon.

2013.04.19 17:39ma.hu

Továbbra sem tud magára találni a McLaren, a wokingiak a pénteki szabadedzésen sem brillíroztak, csupán egy hatodik helyet tudnak felmutatni a délelőtti tréningről. A második gyakorláson Jenson Button a 11. lett, Perez pedig csak a 13. helyen zárt, a brit két tizedet vert csapattársára.

„Úgy hiszem, hogy ez egy nagyon nehéz hétvége lesz a számunkra” – mondta a harmadik Forma-1-es évét taposó mexikói. „Jelenleg csak itt tartunk. Ha még találnánk is néhány tizedet, sokkal előrébb nem tudnánk lépni. Remélhetőleg valamit tudunk javítani az autón, mivel az időmérőn szeretnénk a Q3-ba kerülni. Szerintem ez remek eredmény lenne számunkra, és még néhány pontot is jó lenne szerezni. Azt hiszem, ez a reális cél számunkra a hétvégén.”

Button már jóval optimistább volt csapattársánál, a brit ugyanis szeretne ismét pontszerző helyen végezni, és elmondása szerint erre jó esélye is lesz, hiszen sikerült olyan beállításokat találniuk, melyekkel versenyképesebbek lehetnek.

„Nagyon nehéz megtalálni a jó beállításokat ezen a pályán. Nem titok, hogy az autó tapadása sem a legkedvezőbb, ami megnehezíti dolgunkat. A legjobbat fogjuk kihozni belőle, de a mai nap kicsit trükkös volt” – mondta Button, aki szerint a harmadik szabadedzsére összeállhat a kép, és reméli, hogy a szombati kvalifikáción valamint a vasárnapi versenyen is esélye lesz a legjobbakkal harcolnia.

A pontversenyben nem állnak jól a wokingiak, hiszen ugyanúgy 14 pontjuk van, mint a Force Indiának, ráadásul riválisuk igen jól megy a hétvégén, Paul di Resta például szorosan követi Kimi Räikkönenéket az élen.

A Forma-1-es fogadási hírek alapján Fernando Alonso a hétvége favoritja, megelőzve a finnt és Sebastian Vettelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.