Sajtóvisszhang

"Vettel piszkos diadala" - "Kannibál" - szétszedi a sajtó a német pilótát

"Nyílt háború zajlik a Red Bullnál, noha Vettel és Webber eddig sem értette meg egymást. Most azonban mindennél mélyebb a szakadék a csapattársak között."

2013.03.25 21:47MTI

A nemzetközi sajtó főként Sebastian Vettel vitatott diadalát taglalta a vasárnapi Forma-1-es Malajziai Nagydíj után, mivel a címvédő német pilóta annak ellenére előzte meg csapattársát, az ausztrál Mark Webbert, hogy a Red Bull vezetői megkérték a boxból: maradjon mögötte.

Németország:

Bild: "Győzelem és háború. Vettel piszkos diadala. A világbajnok egyre inkább hasonlít példaképére, Michael Schumacherre a pályán, akinek kegyetlensége hét vb-címet eredményezett. Schumit szerették vagy gyűlölték - Vettel a legjobb úton halad efelé."

Abendzeitung: "Vakmerő előzésével Vettel ellopta a győzelmet csapattársa elől. Csak találgatni lehet, hogy mennyire komolyan gondolta a bocsánatkéréseket az emlékezetes futam után."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Ilyen már régóta nem volt a Forma-1-ben: ez a nagydíj iskolapéldáját mutatta a különcség és a csapatszellem közti összeegyeztethetetlenségnek."

Stuttgarter Zeitung: "Vettelnek bocsánatot kell kérnie a győzelemért."

Süddeutsche Zeitung: "Vettel nyert Malajziában, de sokat rontott a saját hírnevén. Ha elfajul a vita, veszélyes játék kezdődhet, ezért fontos a szabályok tisztázása."

Anglia:

The Times: "Vettel ledobta az álarcot, és megmutatta jellemének azt az oldalát, amely eddig rejtve maradt, és most átütött az aranyos-vidám imázson."

The Sun: "Ez az eset árt Vettel hírnevének, ahogy korábban mentora, Michael Schumacher teljesítményét is beárnyékolták bizonyos incidensek."

The Independent: "Vége a fegyverszünetnek: Vettel lopott győzelme után Webber tajtékzik a dühtől. A vitatott malajziai siker, mely előtt Vettel szembeszegült a csapattal, PR-gránát lett az istálló számára, és egyben leleplezte a német pilóta gátlástalan győzniakarását."

The Guardian: "A Red Bullnál ismét dúl a polgárháború. A haragos Webber nem vett részt a futam utáni csapatünnepségen, a verseny közben pedig félreérthetetlenül bemutatta az ujjával véleményét Vettel előzéséről. Vettel bocsánatot kért, Webber pedig várhatóan marad a Red Bullnál, de a feszült viszonyuk tovább romlott, az ausztrál az idény végén távozhat az istállótól."

Daily Mirror: "Rossz házszám! Lewis Hamilton bakizott a boxutcában: a Mercedes helyett a McLarenhez állt be kerékcserére. Mindig hangoztatta, hogy egyszer visszatér a McLarenhez, de senki sem gondolta volna, hogy már a második futamon megteszi. Még barátnője, a popsztár Nicole Scherzinger sem tudta palástolni széles mosolyát a tévedés láttán."

Olaszország:

Corriere della Sera: "Szép kis meglepetés a Ferrarinak: Fernando Alonso koccant Vettellel, tönkretette az első szárnyát, és kiállt. A Red Bullnál áll a bál, Vettel a csapatutasítás ellenére elvette a győzelmet Webbertől."

La Stampa: "A kannibál Vettel gúnyt űz Webberből, és nyer Malajziában. Alonso KO." Corriere dello Sport: "Malajzia, a vadnyugat. Alonso hibázott, Vettel adta a nehézfiút."

La Gazzetta dello Sport: "Vettel megcsalta Webbert, Alonso kidobta a futamot. A spanyol túlságosan siet, Felipe Massa nem találja a ritmust, a Ferrari nem tudja tartani a lépést a legjobbakkal. Már megint a régi nóta. Bíztunk benne, hogy véget ért az az időszak, amikor a Ferrari kullogott a többiek után. Aztán jön az első kör Sepangban, és máris visszacsúsztunk egy évet. Vagy kettőt."

La Repubblica: "Diadal, sértődés és lökdösődés. Vettel felrobbantotta a Red Bullt. Kettős győzelem Sepangban, Vettel a vb-pontverseny élén, a Red Bull vezet a konstruktőröknél, mégis dúl a viszály. A két pilóta összeveszett, miután két környi küzdelem után Vettel megelőzte Webbert, aki dühében a középső ujját mutatta neki."

Spanyolország:

El País: "Webbernek sok mindent fel lehet róni, de az ausztrál pilóta továbbra is úriember. Más versenyzők nagy balhét csaptak volna a helyében."

El Mundo: "Nyílt háború zajlik a Red Bullnál, noha Vettel és Webber eddig sem értette meg egymást. Most azonban mindennél mélyebb a szakadék a csapattársak között."

El Periodico: "Túladagolt Red Bull: a győztes Vettel és mellette Webber szánalmas látvány volt a dobogón. Még a harmadikként célba ért Lewis Hamilton is keserűen nézett maga elé."

Marca: "Feszült arcok a pódiumon: Vettel és Webber nem nézett egymásra, nem is beszélve az ölelésről vagy pezsgőlocsolásról."

Franciaország:

L,Equipe: "Rosszkedv Malajziában. Nem sok eső esett, de a futam végén viharos volt a hangulat. A nagy Prost-Senna párbajokat leszámítva alig lehetett látni olyan feszültséget a dobogón, mint Sepangban."

Le Figaro: "Vettel övön aluli ütése és győzelme."

Liberation: "Vettel úgy nyert, hogy süketnek tettette magát, Alonso pedig a túl merész taktika miatt kényszerült feladni a versenyt. A csapatutasításokról szólt a malajziai futam. Vettelt tévútra vezette az elkényeztetett gyermek-szindróma, akinek mindent megengednek."

Ausztria:

Kurier: "A világbajnok lesre futott. Vettelre úgy záporozott a kritika Malajziában, mint a trópusi eső. Vajon végleg gyermekkori példaképének, Michael Schumachernek a nyomdokaiba lép, akit Simlis Schuminak csúfoltak?"

Kronen Zeitung: "Jégkorszak az F1-ben. Így néz ki egy győztes? A Red Bull 13. kettős győzelmét aratta, de keserű a mellékíze. Vettel bocsánatkérése nem érdekelte csapattársát."

Malajzia:

New Straits Times: "Szégyen és harag. A sportszerűtlen Vettel nem hagyta nyerni Webbert."

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.