Tíz rajthelyes büntetés Hamiltonnak

A Ferrari elégedett Hamilton büntetésével

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali elégedett a sportfelügyelők döntésével, miszerint tíz rajthelyes büntetéssel sújtották Lewis Hamiltont, aki figyelmen kívül hagyva a piros jelzést, belerohant Raikkönen Ferrarijába a montreali boxutcában.

2008.06.11 07:07f1vilag.hu

Az ütközésben mindkét bajnoki esélyes kiesett, és ezért egyértelműen Hamilton volt a felelős, aki nem sokkal a futam végét követően egy tíz rajthelyes büntetést kapott, így a legjobb esetben is csak a középmezőnyből kezdheti majd meg a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Francia Nagydíjat.

A Ferrari vezetése elégedett volt a sportfelügyelők döntésével, mert véleményük szerint az összhangban van az eset súlyosságával, még akkor is, ha ez nem hozza vissza az olaszok számára az eldobott lehetőséget.

"Hatalmas hibát követett el Hamiltont, és szerintem az FIA által kiszabott büntetés összhangban van ezzel, még akkor is, ha ettől még nem kapjuk vissza az elszalasztott lehetőséget" – mondta a Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali. Hamilton úgy tűnik, követi édesapja, Anthony példáját, aki a Kanadai Nagydíj előtt törte össze kölcsönbe kapott Porsche Carrera GT-jét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.