Gumibajok

Mégis van gyenge pontja a Ferrarinak

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen bevallotta, csapata egyelőre nem tudja kihozni a maximumot a Bridgestone, kimondottan a Monte-Carlói Nagydíjra kifejlesztett szuper lágy keverékű abroncsaiból.

2008.05.23 12:29f1vilag.hu

A japán gumiszállító idén először bocsátotta a csapatok rendelkezésére szuper lágy keverékű abroncsait, melyek egyelőre nem fekszenek a Ferrarinak. Mindez az eredményekben is megmutatkozott, ugyanis miután a reggeli edzésen – ahol a nagyok csak a keményebb keverékű gumikon futottak – az élen végzett, Raikkönen csak a harmadik lett a délutáni tréningen, majd’ fél másodperces hátrányban a listavezető Hamiltonnal szemben. 

"Azt mondhatom, hogy egy átlagos első napunk volt" – kezdte Raikkönen. "Elég jól mentünk, különösen a használt gumikon a reggeli edzésen. Azonban egy kicsit küszködtünk az új gumikon a délutáni tréningen, időbe telt, míg működésre bírtuk őket, így ezt mindenképpen meg kell vizsgálnunk, hogy javulni tudjunk." 

"Sok időnk van még, rengeteg mindent kipróbálhatunk, így nem is aggódom emiatt, legalábbis egyelőre nem" – tette hozzá Raikkönen. A finn világbajnok csapattársa, Felipe Massa a negyedik helyen landolt a második tréningen, és ő is arra panaszkodott, hogy nem tudta kihozni a maximumot az új, szuper lágy keverékű abroncsokból. "Riválisaink nagyon erősek ezen a pályán, még akkor is, ha nem tudjuk, ki mennyi üzemanyaggal körözött a nap folyamán" – mondta Massa. 

"Nem sikerült jó időt mennem a lágyabb gumikon, viszont a keményebb keverékű abroncsokkal minden rendben volt. Meg kell vizsgálnunk, mi lehet ennek az oka, és minden részletet meg kell ismernünk." 

"Ha összehasonlítjuk azt, hogy hol álltunk tavaly ilyenkor, akkor azt mondhatom, hogy sikerült előrelépést elérnünk. Változtattunk a beállításokon a tavalyi évhez képest, és most abban bízunk, hogy előnyt kovácsolhatunk ebből." A Ferrari csapatmenedzsere, Luca Baldesserri már korábban is tisztában volt azzal, hogy nem lesz egyszerű az olaszok számára ez a hétvége, különösen azután, hogy a rivális McLaren kiváló teljesítményt nyújtott az első edzéseken. 

"Már korábban is tudtuk, hogy nem lesz egyszerű számunkra ez a hétvége, és az első három óra körözés sem győzött meg bennünket ennek ellenkezőjéről" – mondta a szakember. "Bár sikerült a felkészülésünk a versenyre, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy riválisaink sem lógatták a lábukat, és kiváló formában érkeztek meg a helyszínre." 

"A gyenge pontunk a mai nap folyamán nem más volt, mint az új gumik, különösen a lágyabb keverékűek teljesítménye. Meg kell vizsgálnunk a helyzetet, és el kell végeznünk a megfelelő módosításokat, hogy még versenyképesebbek legyünk a hétvége további részében. Ezen felül az időjárásra is oda kell figyelnünk, ami döntő fontosságú lehet a szombati időmérőn, és a vasárnapi versenyen."

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.