Mehetett volna gyorsabban is a Ferrari?

Kimi: ez még nem minden!

Kimi Raikkönen elmondta, szükség esetén gyorsabban is mehetett volna, azonban egy pillanatig sem érezte magát veszélyben a hétvégi Spanyol Nagydíjon, ahol magabiztos győzelmet aratott.

2008.04.28 11:44f1vilag.hu

A Ferrari finn versenyzője idei második győzelmét ünnepelte, mellyel csapata zsinórban második kettős diadalát aratta a 2008-as szezonban. Raikkönen ezzel kilenc pontos előnyre tett szert a bajnokságban a McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton előtt, aki a harmadik helyen fejezte be a mai futamot. 

A világbajnoki címvédő elmondta, nem is kérhetett volna többet, különösen azután, hogy jó barátja, Heikki Kovalainen sérülés nélkül megúszta hatalmas balesetét. "Nem sikerült túl jól a rajtunk, azonban mégis elég volt ahhoz, hogy az élen maradjunk" – mondta Raikkönen. 

"Természetesen gyorsabbak is lehettünk volna, de nincs értelme túl keményen hajtani, mikor arra nincsen szükség. Szorosabb volt a küzdelem, mint amire számítottunk." 

"Remek nap volt, és nagyon örülök, hogy Heikki úgy tűnik, rendben van balesetét követően, így ennél többet nem is kérhetnék. A srácok tökéletes munkát végeztek. A második kiállásom alkalmával forgalomba ütköztem, és várnom kellett, de minden rendben volt."
 

A Ferrari versenyzője, akinek csapata a mai kettős győzelemmel átvette a vezetést a konstruktőrök versenyében, elmondta, kulcsfontosságú volt, hogy az élről vághatott neki a Spanyol Nagydíjnak. "Ezen a pályán nagyon nehéz az előzés, így a rajtpozíciónak kiemelkedő szerepe van. Mikor pályára küldik a biztonsági autót, szerencse kell ahhoz, hogy ne csússz vissza, de ha az élről rajtolhatsz, jóval nagyobb esélyed van a győzelemre." 

A Forma-1-es mezőny most Törökországba veszi útját, ahol a Ferrari az elmúlt két évben verhetetlennek bizonyult, így Raikkönen biztos benne, hogy csapata idén is erős lesz. "Úgy gondolom, hogy autóink versenyképesek lesznek Törökországban. Már alig várom a futamot. Remek hétvégénk volt, és bízom benne, hogy ezt Törökországban is megismételhetjük."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.