Rossz csillagzat?

Mercedes: nincs több hiba

A Mercedes és a szerencse nem sok lehetőséget biztosít ebben az évben a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek, hiszen a pilóta az eddigi hét futamból öt alkalommal be sem tudta befejezni a versenyt.

2012.06.16 16:29ma.hu

A német autóversenyző az idei versenysorozatban rendkívül szerencsétlen körülmények között csak két világbajnoki pontot tudott gyűjteni. Hol a szerencse pártolt el mellőle, hol pedig a szakmai stáb hibázott illetve hozott rossz döntést.

Kanadában a Mercedes DRS-rendszere hibásodott meg és ragadt be nem túl kedvező, nyitott pozícióban, így Schumacher 43 kör után kénytelen volt feladni a versenyt. Ebben az évben volt már gondja autója hidraulikájával, a váltóval, a benzinnyomással, illetve esett már ki baleset miatt is.

„Most a valenciai versenyre fókuszálunk, biztos vagyok benne, hogy mindenki rendkívül motivált, hiszen a Kanadai Nagydíj nem pont úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük” – nyilatkozta Schumacher.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn elismerte, csapata nem hibázhat többet.

„Az autóink teljesítménye és a gumik használata összességében rendben volt a kanadai futam alkalmával, de a megbízhatóság hiánya és az elkövetett hibák megpecsételték sorsunkat” – fogalmazott a szakember.

Schumacher kiesett, míg Nico Rosberg a hatodik helyen tudott végezni, bár az ő versenye sem volt éppen zökkenőmentes.

”Legfőbb feladatunk az, hogy a következő versenyre összeállítsunk egy ugyanolyan megbízható autót Schumachernek, mint amit Rosberg mindeddig kaphatott, hiszen ő eddig minden egyes kört sikeresen teljesített” – mondta a Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug.

A németek rendkívül motiváltan készülnek a valenciai futamra, hiszen sok hibázási lehetőségük már nincs.

”A Kínai Nagydíj óta egyetlen pilóta sem szerzett annyi pontot, mint Rosberg, követnünk kell ezt a trendet” – tette hozzá Haug.

Rosberg az ötödik helyen áll, mindössze 21 ponttal lemaradva a világbajnoki pontversenyt vezető McLaren-pilóta, Lewis Hamilton mögött, míg Schumacher csupán a 18. helyen áll két egységgel.

A Forma-1-es Európai Nagydíjat 2011-ben Sebastian Vettel nyerte, míg mögötte Fernando Alonso és Mark Webber ért célba, negyedik helyen pedig a McLaren-Mercedes pilótája, Hamilton végzett. A valenciai futam június 24-én szokás szerint, helyi idő szerint délután kettőkor veszi kezdetét.

Az online fogadás piacain jelenleg Hamilton a favorit az egyéni világbajnoki cím megszerzésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.